Prosvjed protiv neo-četničkog derneka u Srbu

Pod Slobodnom licencom

Ovaj slikopis je pod licencom: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License, što znači da:

 • [Attribution] -- moraš navesti moje auktorstvo --ako samo dieliš/širiš bez preinake, to činiš samim tim činom, budući da je slikopis zaštićen transparentnom prevlakom kakvu svaki koristnik FOSS Linuxa, gdje FOSS stoji za Free Open Source Software --u prievodu Linux sustav temeljen na slobodnim programima otvorenih izvornika--, budući da je ovaj slikopis, zaštićen, dakle, transparentnom prevlakom kakvu svaki koristnik FOSS Linuxa, uz određeni nivo znanja, može na svoj slikopis prevući, rabeći moj program dostupan na:
   
  http://github.com/miroR/Flowstamp,
   
  kojim Flowstamp programom sam postigao da je dostatno jasno, a ipak ne odveć nametljivo, vidljiva ova wwww.CroatiaFidelis.hr Mrežna lokacija, kao i moje ime kroz cieli slikopis ("video"), uz SHA256 zbroj između ovo prvo dvoje, koji identificira izvorni slikopis snimljen dolje navedenom kamerom.

  Ja zapravo trebam da na neku pouzdanu odasvud dostupnu lokaciju na Mreži, pored ove moje lokacije, što prije bude postavljen i za javnost glediv ovaj slikopis, ali u punoj razlučivosti, podpun, neoštećen ni na koji način (radije nemoj ni postavljati ako ne možeš podpun, provjerljiv --vidi dolje u tekstu-- slikopis, u punoj razlučivosti, postaviti).

  Ja to zato trebam jer ovdje, dok se to ne zbude, nemam mjesta bilo koji drugi slikopis postaviti, a nemam ni novaca kupiti gdje toliko prostora.

  Schmoogleov Youtube je s moje strane, kao bivšeg koristnika, izključen, jer su ukinuli moj "account" na osnovu vlastite lažljivosti kao, valjda, plaćenu uslugu UDB-i, koja se grdo povampirila u Hrvatskoj. O tome možeš, ali za sad samo na Engleskom, čitati upravo u tekstualnim datotekama koje sam u svrhu objašnjena, uključio kao neobvezni dio mog Flowstamp programa:
   
  http://github.com/miroR/Flowstamp/flowstamp_HR_U.txt
   

 • [NonCommercial] Ne možeš ga, međutim, prodavati, odnosno u širem smislu, izključena je svaka komercialna uporaba. Ukoliko međutim, neka domaća --pa čak i ne-domaća-- daljovidnica, koje su komercialne, žele, mogu im, ako hoću, dati dopuštenje. Bujica-TV (u okviru Osječke TV), najgledaniji i najistinskiji program u Republici Hrvatskoj ima, evo, to dopuštenje i bez da pita, kao i Markov Trg, emisija na Z1-daljovidnici)

 • [ShareAlike] ukoliko koju sekvencu rabiš u svojem deriviranom uradku, to možeš samo ako je taj tvoj uradak slobodno svakome, tko to ne prodaje, dieliti/širiti kao što je slobodno dieliti/širiti ovaj moj slikopis.

 

O samom slikopisu, mojoj zbirci, tehnikama obrade

Vjerovatno je najbolje gledati i slušati ovaj slikopis s vlastite mu adrese:

http://www.CroatiaFidelis.hr/2015/Srb/150726-Srb-anti.webm

Ovaj je slikopis razlučivosti/rezolucije 1920x1080, što je prava HD (High Definition) razlučivost/ezolucija. Trajanja je 28:21, skoro pola sata. Težak je: 1758MB.

Sve što sam u ovoj snimci dobio prikazao sam. Ona je "uncut", nerezana. Nisam izrezivao baš ništa!

To je samo jedan od dosta slikopisa koje sam snimio na putu, za trajanja prosvjeda, te na povratku s puta u Srba. Ali ostalo težko da bih uskoro mohao obraditi. Pa ovo, raditi sa sporim računalima, jest ogroman posao!

Inače dosta snimam u zadnje vrieme, pa bih, kad se ovo negjde drugje pravilno preuzme i postavi --o čemu čitaj dolje-- volio postaviti i slikopise koje sam snimio na Pliberku (Bleiburgu), Gračanima, Macelju, Hudoj Jami, Jazovki, ove godine, te na Tribini Jasenovac, na Hrvatskom Nacionalnom Etičkom Sudištu (posebice pravednog Hrvatskog Srbina Nenada Vlahovića govor na istoj tribini), Tribini Huda Jama, blizu Markovo Trga one neći kad su redarstvenici koji su što SDP-ovi nerodi a što Hrvato-mrziteljski krajišnici, provalili u crkvu Sv. Marka na Hrvatske Ratne Vojne Invalide Domovinskog Rata, onako možda kao što je Ante Josipović, otac bivšeg predsjednika (Nebo padni na nas od sramote!) Ive Josipovića volio konjem ulaziti u crkve, prije nego li bi odlučivao i naređivao množtvene likvidacije, kao partizanski komesar... A snimio sam slikopise i na još možda ponekim mjestima, sve ovo navedeno snimih također ove 2015 godine.

Snimio sam i ovaj, kao i sve druge spomenute slikopise, kamerom pokretnog brzoglasnog uređaja ("mobitela") Samsung Galaxy 2, sa Schmoogleovim Linux-Androidom (da sam samo znao što će mi Schmoogle učiniti --vidi gore navedenu tekstualnu datoteku s github.com-- ne bih bio nikad ništa njihovog kupio), stari model, kupljen prije oko četiri godine, koji se više ne prodaje.

Kameru pokretnog brzoglasa inače stvarno nije moguće rukom, stojeći, a pogotovu ne krećući se, nepomično držati, pa je izvorni slikopis vrlo drhtav, slika počesto "proskakuće" na sve strane. Velik dio slikopisa uspio sam, uz ogromni utrošak vrjemena, smiriti, uz pomoć FOSS programa Cinelerra --velik utrošak vrjemena jer su mi računala više godina stara, prespora-- tako da slikopis koji objelodanjujem, u ponekim dielovima (samo u ponekima) doseže gotovo i profesionalni standard. Ta korekcija međutim, ostavlja one trake koje plešu čas s jedne, čas s druge strane, pa odozgo, pa odozdo. No to je ipak neuzporedivo gledivije nego da tako "plešu" prizori, likovi, predmeti, koji čine sadržaj tih sekvenci.

Ovakav, pa čak i stari kao moj, uređaj, ima doista jednu prednost. S takvim malim uređajem može se i kamo, uzporedivo vrlo težke do ogromne, profesionalne kamere doista puno teže mogu!

Kad bih ga samo mogao doista zaštititi. No prava svrha pokretnih brzoglasa je usluga koju Schmoog (termin iz milja za Google, ako to još, čtioče, nisi prozreo) daje jest usluga brojnim velikom subjektima, poput našeg protunarodnog režima koji se još vlasti drži, a to je "tracking" iliti praćenje-- svaki vlastnik tih uređaja je nalaziv u bilo koje doba, pa ma koliko putovao, pa i uz izključen uređaj, te "eavesdropping" iliti prisluškivanje. Svi se razgovori množtveno ("masovno") snimaju, a ti ih veliki subjekti pretražuju po potrebi, godinama unatrag, onako kako ti surfaš --ja ne!, ja surfam radije uz pomoć www.duckduckgo.com-- onako kako ti surfaš, ako se nisi opamentio, uz pomoć googleanja! Da, ponavljam, veliki subjekti mogu pretraživati zvučne snimke, a sve se može uz pomoć ovakvih uređaja snimati, onako kako ti pretrežuješ tekstualno Mrežu ("internet").

Kad bih ga samo mogao doista zaštititi! Jer ti subjekti imaju pristup ne samo mom, nego i svakom takvom uređaju u svome području! Ružno, ružno je vrieme u kojem živimo! To je bolestna razina kontrole...

Jako je to težko dokazati, jer nisam doista dostatno stručan, ali nisu tek neki bilo kakvi, nepovezani s režimom trenutačno još na vlasti u Republici Hrvatskoj --naravno da ne mislim pritom na našu Predsjednicu Kolindu, no njezina je vlast manja, a puno je veća vlast u rukama ne-roda Milanovića i njegovih što neroda što okupatora...-- Jako je to težko dokazati, jer nisam doista dostatno stručan, ali nisu tek neki bilo kakvi, nepovezani s režimom, hackeri "zaslužni" da sam ponešto od snimljenih slikopisa izgubio. Najveće gubitke imao sam upravo u Srbu! Veće nego na drugim gore navedenim hodoćašćima, tribinama i prosvjedima.

Za temeljnu slikopisnu obradu inače uglavnom rabim FFmpeg i druge FOSS programe.

Zvuk je dosta slabije kvalitete, nije bilo moguće puno ga popraviti.

Broj u imenu datoteke: 150726-Srb-anti.webm označava samo nadnevak događaja: 2015-07-26, skraćeno 150726, kad se i zbio prosvjed.

U vrieme izrade ovih stranica, HTML5 koji je standard ovdje primjenjen, je još dosta nova tehnologija, pa ako prikaz nije jasan i slušan, onda jednostavno preuzmi datoteku u svoje računalo, desnim klikom i odabirom "download" ili "preuzmi", ili što već imaš, na istu gornju poveznicu.

Đujićev propovjednik

Valja obratiti pozornost na zapravo sretnu okolnost da je Đujićev propovjednik prošao uglavnom neprepoznat...

Naime, ako posluhnete, primjerice, od minute 0:6:00 možete čuti da govori:

"Trebate Đujića slušat, njegove rieči, što je [nerazgovjetno] u[?] knjigu[?] ono[?]... a ne partizansku ... [nije ni] bilo partizana"

Od ikakvih Đujića povezanih s ovim događajima --zločinima-- koji se ovdje slave, ja znam samo za četničkog vojvodu popa Momčila Đujića odgovornog za mnoge zločine nad Hrvatima. Pa se postavlja pitanje: Ovaj navodni prosvjednik, o kojem to Đujiću on govori, o kojem Đujiću koji je "mudrije" pisao negoli partizani, pa njegove "knjige" treba "čitati"?

Ah, tko zna je li ipak bolje da ga nisu prozreli... Ali bi još bolje bilo da nas ne provociraju, ni tim dernekom, ni takvim agent provocateur-ima. Meni je puno pokvario doživljaj tog častnog i plemenitog događaja s naše strane.

Verificiranje slikopisa

Molim, zanemari ovaj odjeljak ako ne razumieš o čemu je ovdje rieč, ili pitaj nekoga tko zna.

Kad preuzmeš slikopis, izračun SHA256 mora odgovarati:

201cc81fb975da879553a2420d837e17907b2587e3ff0c25a9345a24278909fd 150726-Srb-anti.webm

Jednostavno preuzmi i datoteku:

150726-Srb-anti.webm.sum

i uzdaj se da je izpravna samo ako je mojim digitalnim podpisom možeš verificirati:

150726-Srb-anti.webm.sum.sig